Почивката в Турция може да бъде не само комфортна и зареждаща с нови сили, но и романтична. Това се доказва и от факта, че хиляди младоженци от цял свят ежегодно избират да прекарат медения си месец в Турция. Но това не означава, че Турция може да посетите само по време на медения си месец. Тук има доста романтични места, за които нашият екип иска да ви разкаже и в които ще можете прекрасно да се отпуснете, независимо дали сте влюбени, от възрастта и семейното положение. Така че, ако сте избрали екскурзия или почивка в Турция, с любимия човек или пък самостоятелно и все още не сте решили какво да посетите в тази красива страна, Loyal Travel ви предлага да се запознаете с най-романтичните места на Турция.

Истанбул

Невероятно красив град, разположен на уникално място и свързващ Европа и Азия. Колоритните улички, пъстри пазари, разминаващите се по Босфора фериботи, множество забележителности, уютни кафенета и ресторанти – всичко това очаква влюбените туристи в Истанбул. Специалната атмосфера в града на прекрасните джамии и дръзка архитектура ще ви помогне да прекарате незабравима почивка, а за разнообразяване на свободното време можете да посетите различни интересни места в града. Така, например, влюбените ще се зарадват на Девичата кула с невероятния си ресторант под покрива, разположена на остров в Босфора или Принцовите острови – тихо и спокойно място в Мраморно море, до което можете да стигнете от Истанбул на ферибот.

Памуккале

Уникално чудо на природата и една от най-популярните забележителности на Турция. Белоснежни минерални тераси, които сякаш се носят във въздуха, тюркоазена вода, спускаща се каскадно от планините – без съмнение това е гледка, която искате да споделите с най-близкия си човек.

cappadocia

Кападокия

Място с фантастични пейзажи и необичайни скали с причудливи форми. В скалите са разположени църкви със старинни стенописи, изби и къщи, а под тях – цели подземни градове. Освен това, в пещерните комплекси дори има хотели, в които можете да отседнете и прекарате една романтична почивка, да се почувствате като отшелници и в единство с природата.

Куршунлу

Невероятен природен парк, разположен в близост до Анталия. Природата тук е просто създадена за романтични разходки с любимия човек. Водопади и езера, живописни пейзажи и удобни площадки за пикник – всичко това ще ви помогне да превърнете обикновената екскурзия в истинско романтично приключение.

Butterfly Valley Turkey614

Долината на пеперудите във Фетие

Уникалната местност, която се смята за едно от най-романтичните места не само в Турция, но и в целия свят. Да стигнете дотук можете само по вода, за това ще Ви се наложи да направите морска разходка от пристанището на Фетие. От 1995 година Долината на пеперудите е призната за резерват и да се строи тук е забранено. Можете да отседнете за една нощ на палатка или в някоя от хижите, а да закусите в походно кафене, което се появява тук само през летните месеци. Въпреки чистия плаж и живописни гледки, все пак основната атракция в долината са огромното количество живеещи тук пеперуди, сред които са представителки на почти всички видове пеперуди в Средиземно море.

Морска разходка из пещерите на Алания

Малко приключение, на което можете да се отправите с любим човек. Тези загадъчни забележителности на Турция привличат любителите на романтичното и необичайното. Всяка от пещерите има своя собствена история, а някои дори романтични имена. Например, сред тях има Пещера на момичетата и Пещера на влюбените.

Бозджаада

Малък остров в северната част на Егейско море, перфектно съхранил своя старинен облик. Тук можете да посетите крепостта Венедик, да поседите в някое от уютните ресторантчета, да се разходите по живописните каменни улички или просто приятно да си прекарате на пясъчните плажове.

Асос

Древен град, основан още от древните гърци през VII век преди Христа, а днес е известен също под името Behramkale. В града са забранени нови сгради в района на пристанището, а цялата реконструкция на сградите се извършва с помощта на характерни местни камъни, така че спокойно може да се каже, че Асос и днес изглежда почти по същия начин, както и преди векове. Да се докоснете до вековната история на града можете като посетите руините на древногръцкия Акропол, храма на Атина или джамия от периода на Османската империя.