Ако сте ценители на великолепното класическо изкуство и желаете да се потопите в една неповторима музикална атмосфера, то тогава пригответе се, защото „Моцартови празници 2018“ ще погалят слуха ви за четиринадесета поредна година!

От 12 до 15 юли 2018 година Правец ще се превърне в сцена за едно от най-популярните музикални ежегодни събития, събирайки на едно място ценители на класиката и музиканти от световната музикална сцена!

Представленията, с които ще ви посрещнат „Моцартови празници 2018“

Тазгодишното издание на класическата феерия ще се проведе под патронажа на Министъра на културата г-н Боил Банов. Събитието ще бъде посветено на честването на 160 години от рождението на великия Джакомо Пучини и 200 години от това на Шарл Гуно. Празниците ще отбележат също сто и двадесетата годишнина от рождението на Джордж Гершуин и век от рождението на Ленард Бърнстейн.

Посетителите на четиридневния музикален маратон ще имат уникалната възможност да присъстват на представленията на Академичен цирк „Балкански“, Държавна опера-Стара Загора и Държавен куклен театър-Стара Загора.

Сред присъстващите на сцената на „Моцартови празници 2018“ ще бъдат утвърдени музиканти от Тайван, Италия, Румъния, Сърбия и България.

По традиция, организаторите ще почетат патрона на събитието, акцентирайки върху емблематичното творчеството на Волфганг Амадеус Моцарт. Удивителните концертни представления ще потопят слушателите в нежните ноти на Джакомо Пучини и Петр Ильич Чайковский!

Редом с тях ще прозвучат и възхитителните произведения на Руджеро Леонкавало и Панчо Владигеров!

Къде ще се проведат представленията по време на „Моцартови празници 2018“

И тази година гостите на събитието ще могат да се насладят на великолепните нотни съчетания пред площада на община Правец и на сцена Читалище „Заря 1895“.

Очарователната класическа атмосфера ще ви очаква и край неповторимото езеро пред хотел Риу Правец Ризорт и в разположените в хотела зала „Правец“ и пиано бар!

Станете част от уникалното преживяване „Моцартови празници 2018“!

Подарете на сетивата си едно неповторимо изживяване, съчетаващо магията на класическата музика, изобразителното изкуство и истинския талант! Потопете се в пленителното творчество на световноизвестните артисти и усетете многовековния дух на класическото звучене!

Резервирайте своето място сред ценителите на изкуството, избирайки от нашите неустоими пакети с 2, 3 или 4 нощувки на база полупансион – закуска с вечеря на блок маса.