Когато се отправяте на пътешествие, вие неизменно ще срещнете десетки уникални, страхотни и много интересни персонажи на хора. По-долу екипът ни е направил малка класификация на различните типове хора, които ще срещнете по време на екскурзия или почивка.

Глупакът

Те са безгрижни и много приятелски настроени. С изобилие от безумни истории, които ще ви оставят с отворена уста. Някои от тези хора наистина са оставили своя здрав разум у дома и пътуват без него.

Човекът, който се страхува от всичко

Този човек може да се здрависа с вас, държейки газов спрей в другата ръка. Той внимателно се подготвят за пътуването, гледа на всичко възможно най-скептично, с очакване за опасност и винаги пътува със свръх изострено чувство за повишено внимание. Тези хора също са известни като „Първа медицинска помощ“, тъй като носят със себе си най-голямата аптечка за всички поводи.

Професионален пътешественик

Този човек е на път буквално 365 дни в годината! Вие най-вероятно ще попаднете на този тип пътник в екзотични страни като Мароко, Тайланд, Индия, Филипините. Тяхната цел в живота е възможността да пътуват до всяка страна на света, да се запознаят с културата й, колкото е възможно по-добре.

Човекът, който никога не напуска хотела или хостела

Със сигурност ще се сблъскате с този човек, ако се настаните в няколко места по пътя си. Той/тя винаги седи в един и същи стол в общата зала и повече от вероятно е да гледа зомбирано вторачен в екрана на компютър, таблет, телефон или да чете книга. Те се занимават с всевъзможни неща, но без да излизат извън пределите на хотела.

Пияницата

Единствената причина, поради която този човек тръгва на екскурзия или почивка е, за да пие 24 часа в денонощието. Въпреки, че това не може да му се получи на всяко място, то този „пункт” е с най-висок приоритет в списъка му. Обикновено ще го виждате в бара на всяко посетено място и той винаги ще „оправя” своя махмурлук от предишната вечер. Такъв пътешественик може да е много забавна компания, но в рамките на кратък период от време!

Готиният

Този човек ще има една от най-зашеметяващите истории на приключенстване, която някога сте чували. Тези разкази ще бъдат вдъхновяващи, забавни, мотивиращи и в най-силният момент на историята ще събират изключително много слушатели.

Странната двойка

Това може да бъде не буквално традиционната двойка от мъж и жена, а по-скоро двама души, които пътуват заедно и изненадват със съществените различия помежду им. Например, срамежлив, затворен човек да пътува с екстроверт, харизматичен човек. Когато срещнем такива хора нерядко си връщаме вярата в човечеството, че независимо колко сме различни – „Всички можем да бъдем заедно, ако искаме“.

Ако пътувате в продължение на дълго време, вие със сигурност ще се сблъскате с някои от тези хора, за които говорихме по-горе. Освен тях, вие вероятно сте срещали или попадали и на много други типажи. Споделете, ще ни бъде интересно.

1 коментар