Миналата година за първи път посетих йога ритрийт. Беше в България. Беше на планина. И беше през декември. Не ми липсваха слънчевите лъчи и плажовете, които всеки асоциира с ритрийтите, не ми липсваха и екзотичните дестинации. Ето няколко причини, поради които и вие да е впуснете в това приключение и да изберете именно периода около Коледа и Нова Година за йога пътешествие.

Време за истинска релаксация

По време на зимния сезон всичко се случва с по-забавени темпове, независимо, че като последен месец от годината, декември може да бъде изпълнен с определено количество напрежение и очаквания. Често имаме да завършваме доста задачи и да изпълняваме финални списъци, коледни подаръци, работа, и т.н. Именно поради тази причина можем да изберем именно декември и да си подарим време за нас самите.

Да обърнем внимание на нашето тяло

Да обърнем време и внимание на тялото ни по време на зимните месеци понякога е истинско предизвикателство. Но за да засилим имунитета си, да отпуснем мускулите, които още не свикнали със студа и са се стегнали, и да отпуснем скованото си съзнание, което цяла година препуска от цел на цел, е истинско удоволствие.

Да се видим отстрани

Именно в края на годината е добре да спрем за секунда, да се погледнем отстрани и да видим какво сме постигнали и какво е останало на заден план. Нека си дадем шанс и да не сме прекалено критични. Особено полезно е да се усмихнем да постигнатите цели или да се отдадем на малко време и да направим нужната ретроспекция.

Да се заредим с енергия за всичко, което предстои

Всички знаем, че докато ние не отделим време за самите нас, никой няма да ни подари такова. Именно поради тази причина, трябва да изберем начин как да се заредим с енергия за всички коледни и новогодишни задачи. Йога ритрийтът е прекрасен начин да отморим преди лудницата тотално да е завладяла всички и всичко около нас.

Да оформим намеренията си за следващата година

По време на ритрийта често имаме реално време и лично пространство да проясним съзнанието си и да начертаем планове за следващата година. По време на йога ритрийтите освен йога практики, често, има и други занимания, които ни помагат да направим vision board за нашите очаквания, мечти и желания.

Така че, не се колебайте и се впуснете в едно от последните си пътешествия за годината с отворено сърце и усмивка на лице. Намасте!

1 коментар