Снежна покривка, чист въздух и невероятна природа, разнообразни ски забавления и приятна компания – всички тези неща могат да превърнат мрачните зимни дни в една приятна и незабравима ваканция. Ако това ви напомня за вашата мечтана ски почивка, то тогава сте на правилното място! За да ви помогнем в планирането на предстоящите почивни дни в планината, ще ви представим всичко, което ще ви бъде необходимо.

Какви дрехи и обувки да подберете?

Ако ви предстои за пръв път да се изправите срещу зимните спортове, то тогава определено трябва да имате предвид няколко елемента, които задължително да добавите в пътния си куфар. На първо място е важно да знаете, че е добре всички дрехи, които ще вземете със себе си да бъдат дебели и топли. Наблегнете върху вълнените жилетки, суитшърите с качулка, плътните панталони и якета. Обувките също не са за подценяване – задължително е те да са достатъчно топли и пригодени за сняг.

Не забравяйте да добавите достатъчно дебел шал, подходяща шапка и ръкавици, които не пропускат вода. Като комбинация към тях заложете и на плътните чорапи, които да ви предпазят от нежелани настинки по време на вашата ски почивка. Вземете със себе си достатъчно голяма раница, в която да побирате всичко необходимо. Задължително в нея намерете място и за слънчеви очила. Слънчевите лъчи, отразяващи се в снега, могат много да дразнят очите ви.

Екипировката, която да подготвите за вашата ски почивка

Дори до този момент багажът да ви се струва достатъчно обемен, имайте предвид, че това не е всичко. Ако искате да бъдете достатъчно подготвени за срещата си със ски пистата, започнете от сега с набавянето на своята ски екипировка. Най-важните й компоненти са ски обувки, панталон и зимно водоустойчиво ски яке. За вашата безопасност използвайте ски каска, маска и протектор за гръб. Той ще ви осигури високо ниво на защита и едновременно с това ще ви даде пълна свобода на движение. Ако не искате да наемате ски на място, можете да си закупите свои, които да добавите към останалата екипировка.

Продукти за здраве и красота

Студените зимни условия могат да бъдат голям враг на вашето здраве, ако не вземете предварителни мерки за това. Можете с лекота да се справите с проблема ако добавите към багажа си аптечка за първа помощ. Добавете всички медикаменти като аспирин, аналгин, парацетамол, разтворими прахчета, облекчаващи хрема и кашлица, болкоуспокояващи и други. Те могат да ви бъдат от полза при първи грипни и простудни симптоми и да спасят вашата ски почивка.

Въпреки, че ще пътувате по време на вашата зимна, а не лятна ваканция, вземете със себе си слънцезащитен крем. Чрез него ще предпазите кожата по лицето си от слънчевите лъчи. Студът може да изсуши до голяма степен вашата кожа, затова добавете в куфара си овлажняващ лосион за тяло и крем за ръце. Погрижете се и за устните си като предотвратите появяването на напуквания от ниските температури. Прилагайте често балсам за устни със слънцезащитен фактор 15.

Други важни неща, които да добавите

За да запечатате всеки един спомен от вашата ски почивка, вземете всички подходящи камери, фотоапарати и таблети, които притежавате. За ползотворното им използване обаче е необходимо да вземете и всички техни зарядни устройства. Може дори да ви потрябват допълнителни карти памет, затова не забравяйте да прехвърлите всички стари снимки, за да си освободите място.

След вълнуващия ден на ски пистата ви препоръчваме да прекарате следобеда в компанията на любимата ви книга, списание, лаптоп или таблет. Съчетайте ги с топла напитка и изглед към външния зимен пейзаж и ви гарантираме, че мигновено ще подобрите настроението си в резултат на уютната, приятна атмосфера.