Съветите към туристите са нещо необходимо. В категория „Съвети“ сме публикували вече десетки статии с полезна информация. Ето защо днес няма да ви съветваме нищо полезно. Да, точко така, не сте се объркали. Ние наистина искаме да ви представим топ 10 на напълно безполезните и дори вредни съвети, които със сигурност сте чували! Но, както се казва, колкото и да е лъжа в нея има частица истина…

Вреден съвет №1

Планирайки пътуване, винаги използвайте услугите на по-малки или много малки туристически агенции с малък екип, офис и обем от предлагани продукти. Защо ви е да се обръщате към известна туристическа агенция с име и дългогодишен опит? Само ще почупите маса пари за екскурзия, а и за себе си агенцията взема значителен процент. Трябва ли ви това?

По-добре се обърнете към малка и никому неизвестна туристическа агенция. Трябва да помогнем и на другите да си стъпят на краката! А и при тях екскурзията е евтина, защото са начинаещи. Между другото, съвсем не е задължително да изисквате лиценза за правото за извършване на туристическа дейност. Трябва повече да се доверявате на хората!

Вреден съвет №2

Подготвяйки се за пътуване, сложете нещата си в красиви, ярки и скъпи куфари, сакове или чанти.

Наистина ли ще допуснете в чужбина да ви приемат за несъстоятелен турист? Не бива. Нека всички да завиждат!

Вреден съвет №3

Вземете със себе си на почивка или екскурзия повече пари! И не забравяйте да ги сложите на едно и също място, за да не забравите къде са.

Защо да се занимавате с банкови карти? И кой ви е дал този глупав съвет да разпръсквате наличността по няколко джоба, портфейла и чанти? Аха, значи се страхувате? Съвсем напразно. Кому са нужни парите ви?

Вреден съвет №4

На път се обличайте елегантно и най-важното – скъпо! Сложете си всички бижута, за какво са ви иначе всичките тези маркови дрехи, злато и платина. Нека всички виждат, че вие сте богат турист. В противен случай защо да ходите на курорт или почивка?

Вреден съвет №5

Веднага след като се качите в автобуса, на борда на самолета или на палубата на кораба, незабавно уведомете всички наоколо къде отивате, но с подробности. И не забравяйте да споменете къде живеете, къде работите, колко печелите и че всички бижута и ценни за вас вещи, за съжаление, не сте успели да вземете с вас, а много от тях е трябвало да оставите у дома си в нощното шкафче.

Повярвайте, веднага ще се прославите като чудесен събеседник!

Вреден съвет №6

Никога не вземайте при пътуване никакви лекарства!

В края на краищата, вие сте напълно здрав човек, защо трябва да носите със себе си в куфара излишна тежест? А и какво толкова може да се случи с вас по време на пътуване? Винаги съумявате да държите организма си под контрол.

Вреден съвет №7

В никакъв случай не си правете застраховка. Това си е жива измама и изнудване! Според теорията на вероятностите шансовете ви да пострадате по време на пътуване са 50:50. А и защо винаги трябва да се мисли за най-лошото?

Вреден съвет №8

Дайте на вашите непълнолетни деца в непозната страна колкото се може повече свобода. И не ги тормозете с вашето желание за пълен контрол. Нека децата сами разберат всички особености на пътуването в непозната страна. Особено интересно ще им бъде да поскитат по здрач в отдалечени квартали. В крайна сметка именно на такива места може да се усети истински местния живот!

А в националните паркове трябва да се даде на децата възможност да се запознаят с природата в непосредствена близост. Нека се учат да обичат животните.

Вреден съвет №9

На всички митници крийте парите на дъното на куфара, слагайте ги по дрехите и натъпквайте в обувките. А декларирайте само незначителна сума. Твърде многото честност не е за митницата, кой декларира всичките си пари! На вежливата покана на митничарите да ги последвате със силен глас поискайте адвокат!

Вреден съвет №10

Не се лишавайте по време на пътуване от всички възможни и невъзможни удоволствия. Винаги и навсякъде опитвайте разнообразен алкохол. Танцувайте в нощните барове до припадък. А ако ви предложат да пушите нещо от местната флора, веднага се съгласете без колебание! Все пак, нали пътуването е с познавателна цел!