Обичате да пътувате, да откривате нови места, страни и култури? Почитатели сте тайнствените, екзотични дестинации и величествените природни красоти? Защо тогава не поискате съвет от експертите в областта на пътуването и не посетите заедно с тях различните точки от света?

Благодарение на една от най-нашумелите форми на комуникация в интернет, всичко това е напълно възможно! За да ви докажем, че още сега можете да разгледате едновременно Тайланд, Париж и Аржентина в компанията на най-известните водещи на видеоблогове, ще ви представим нашия списък от топ травъл влогъри, които да следваме.

Devin Super Tramp

травъл-влогъри-devin-super-tramp
Първият забележителен влогър, за когото ще ви разкажем е режисьорът Девин Греъм, известен с псевдонима си Devin Super Tramp. 33-годишният пътешественик вече седем години показва редица удивителни кътчета от света на своите над 4,6 милиона абонати.

Уникалните кадри, заснети от обектива на Греъм, включват места като Хаваи, Лондон и Барселона, но основната страст на влогъра остават екстремните преживявания. Ако последвате канала на Девин ще станете свидетели на неща като паркур с колела, сърфинг с коне и боулинг с хора. Вълнуващите видеоклипове, които споделя с лекота го нареждат в класацията на най-добре оценените травъл влогъри в YouTube!

Fun For Louis

травъл-влогъри-fun-for-louis

Следващото известно лице, което трябва да последвате ако сте любители на видео пътешествениците е Луи Коул. Собственикът на канала „Fun For Louis“ може да се похвали със своите почти 2 милиона последователи!

Влогърът наскоро стана популярен у нас, благодарение на интересното му посещение в България. Градове като Варна, Несебър, Димитровград и разбира се – столицата, бяха обстойно разгледани от Луи и неговата приятелка. Със сигурност ще ви бъде интересно да видите реакцията му по отношение на различните забележителности в страната ни, както и впечатленията му относно българската култура.

Mr Ben Brown

травъл-влогъри-mr-ben-brown

Травъл влогърът, носещ прозвището „Mr Ben Brown„, е следващият уникален пътешественик, за когото ще ви разкажем. Известният британец, превърнал се от професионален каякър в пътуващ влогър, може да се похвали с почти 680 000 последователи в YouTube.

Ако искате да разгледате огромното разнообразие от видеоклипове, добавени от него в социалната мрежа, пригответе се да се насладите на наистина невероятни кадри! Сигурни сме, че забавните случки от живота и пътуванията на Бен ще ви заинтригуват.

High On Life

травъл-влогъри-high-on-life

Видео каналът „High On Life“ още от пръв поглед ще ви очарова с колоритните си кадри от света и полезните си съвети. За шестте години съществуване, почитателите на профила наброяват 350 хиляди души, а показванията достигат до над 36 милиона.

Влогът съдържа предимно видеоклипове от типа „топ 10“ неща, които можете да разгледате и посетите в различните страни. От вълнуващите преживявания в Никарагуа, до прекрасните места в Барбадос и Тайланд – каналът ще ви предостави наистина много любопитна информация.

Hey Nadine

травъл-влогъри-hey-nadine

Очарователната Надин Сайкора се нарежда сред най-популярните жени, заснемащи видеоклипове за своите незабравими пътувания! Нейният канал „Hey Nadine“ породи интерес у цели 331 хиляди почитателя, а почти 40 милиона зрители са проследили вълнуващите й пътешествия й по света.

Ако последвате забавната влогърка ще станете свидетели на интересните й посещения, травъл съвети и забавни случки от личното й ежедневие. Разгледайте последните й впечатления от Словения, Германия и прекрасния Ню Йорк.

Exploring Alternatives

травъл-влогъри-exploring-alternatives

Зад изключително успешният YouTube канал „Exploring Alternatives„, застават симпатичната двойка Мат и Даниел. Страстта им към пътуването ги кара да следват мечтите си, обикаляйки различни точки от света. През 2014 година двамата започват да заснемат всички емоции по време на техните пътешествия и с това успяват да спечелят симпатиите на цели 258 хиляди последователи.

Интересното при тази млада двойка е фактът, че те са минималисти, наслаждаващи се на пътуването, използвайки възможно най-малко средства. Ценните им съвети относно спестяването ще ви докажат, че можете да разгледате хиляди спиращи дъха места, съобразявайки се с ограничен бюджет.

Vagabrothers

травъл-влогъри-vagabrothers

Следващата вълнуваща колекция от видеоклипове, която непременно трябва да разгледате е тази на популярните братя Алекс и Марко. Двамата наричат себе си „Vagabrothers“ и вече четири години кръстосват света, показвайки на техните 209 хиляди зрители интересните им културни и кулинарни впечатления.

Сред най-гледаните кадри от братята се нареждат приключеният им в Аржентина, Финландия, Амстердам, Испания и Унгария. Видеоклипът, който може да прикове вниманието ви е този, в който Алекс и Марко предоставят полезни съвети за това как да пътуваме и в същото време да ни плащат.

Kristen Sarah

травъл-влогъри-kristen-sarah

Ако търсите забавен, оригинален и приятен влогър, който да следвате, то тогава „Kristen Sarah“ е вашият YouTube канал! Младата Кристен започва да заснема нетрадиционните си видеоклипове още през 2010 година, а днес каналът й вече има над 19 милиона преглеждания. Нейните 119 хиляди абонати следят с интерес посещенията й в Индия, Германия, Словакия и още редица невероятни страни.

Освен на възхитителните забележителности обаче, Кристен обръща внимание и на местната храна и култура. Видео за жестовете с ръка в Италия или прически, подходящи за пътуване могат да бъдат видени в канала на актрисата.

Expedition Overland

травъл-влогъри-expedition-overland

За разлика от всички останали профили, изброени до тук, „Expedition Overland“ е онлайн реалити шоу. Участниците в него ще ви разведат на редица отдалечени места, заснемайки своето предвижване. Шест години след стартирането си, каналът днес има над 110 хиляди почитатели и 10 милиона показвания.

Описанието на канала приковава вниманието на многобройните им почитатели, призовавайки ги:

„Приветстваме ви да последвате стъпките ни в неизвестното!“

Ако искате да проследите вълнуващите преживявания на героите по пътя към непознатото, последвайте „Expedition Overland“ в YouTube.

Expert Vagabond

травъл-влогъри-expert-vagabong

Следващият полезен влог, за който ще ви разкажем е воден от Матю Карстън – пътешественик по душа и страстен любител на екстремните преживявания! Матю притежава усета да разкаже най-интригуващите моменти от пътуванията си по света на своите 21 хиляди последователи.

Неговият влог „Expert Vagabond“ и паралелно водения от него блог, целят да предоставят ценни съвети и интересни гледни точки за различните места, които влогърът посещава.

Ще се радваме да сме ви били полезни с нашия списък от топ травъл влогъри, защото наистина вярваме, че опитът и различните гледни точки на тези пътешественици могат да пресъздадат разноликите колоритни аспекти на всяко едно кътче от земята! Харесайте вашия любим водач в тези пътувания и се потопете в неговите вълнуващи приключения!