Направихме подбор на ТОП 5 дестинации, които носят на туристите разочарование от посещението им.

Спомнете си колко пъти сте затаявали дъх в очакване да видите с очите си забележителностите, за които толкова пъти сте чели и слушали. Но често се случва така, че не винаги получаваме това, което очакваме. В крайна сметка някои туристически места в реалността изглеждат съвсем не така, както на снимките. В нашата селекция сме избрали пет от местата, които носят на туристите разочарование при срещата с тях.

[star_list]

  • Париж

Нощен Париж

Париж се смята за най-посещавания град в света. Годишно тук идват над 32 милиона души. В същото време много от посетилите го туристи казват, че Париж е най-лошият град на земята. Френската столица не е долюбвана заради грубостта на местните жители към туристите и чуждестранните граждани. Също така туристите със съжаление откриват, че в Париж е много скъпо и мръсно.

  • Египетските пирамиди

Пирамидите в Гиза

Египет също се нарежда на първите места в класацията на най-популярните туристически дестинации. Но много от пристигащите в страната на фараоните остават силно разочаровани. Почти всеки, който е пътувал до Египет, ще ви разкаже история за мръсотията по улиците, кражбите и измамите в местните магазини и пазари. Много туристи не са във възторг и от посещението на световно известните пирамиди в Гиза. Според тях домът на фараоните е толкова близо до града, че можеш да се полюбуваш на върховете на пирамидите и от хотела в града.

  • Венеция

Венеция

Венеция много често е наричана капан за туристи. Много хора, които са посетили този град през пролетта или лятото, са останали слисани от тълпите посетители, заради които е просто невъзможно да се направи разходка по улиците или да се намери свободна маса в ресторант. Някои посочват и завишените цени в хотелите и кафенетата, мръсотия по улиците и неприятната миризма на каналите през тези сезони. Като недостатък се посочва и високото ниво на джебчийството и уличната престъпност във Венеция.

  • Стоунхендж

Stonehenge

Древният английски паметник Стоунхендж е също включен в списъка с едно от туристическите разочарования. Според думите на посещаващите го той е твърде малък, а да го видят отблизо е невъзможно. За разглеждането на мистериозната забележителност са оборудвани специални пътеки на известно разстояние от камъните, по които преминават туристите. С това и завършва разглеждането на тази велика реликва.

  • Лос Анджелис

Лос Анджелис

Туристите, които пристигат в „града на мечтите“ очакват от Лос Анджелис блясък и разкош. Но с голямо учудване откриват, че това е опасен и мръсен град, който в същото време е потънал в безкрайни задръствания по пътищата. Най-много оплаквания има от огромните разстояния, които често се налага да се минат пеша поради лошата работа на обществения транспорт. На може би най-известната алея на света – „Алеята на славата“, безметежно са се настанили бездомници, които са предпочели да поспят тук няколко часа и които също не предизвикват в туристите буря от положителни емоции. Дори често те я наричат „скучна“.

[/star_list]

1 коментар