За да усетите духа на Коледа и да се потопите в очарованието на новогодишните празници, този път ще ви отведем из богато украсените улички на прелестната Будапеща!

Последвайте нашите стъпки в заснежените улици на унгарската столица и вижте списъка ни от преживявания, които непременно трябва да си подарите, за да повдигнете коледния си дух в Будапеща!

Коледен базар в Будапеща

Коледни-базари-Европа-Будапеща
Коледен базар в Будапеща / Снимка: http://budapestchristmas.com/budapest-christmas-markets

Несъмнено една от първите ви спирки по време на вашето коледно приключение е някои от популярните коледни базари в Будапеща!

Освен с топъл шоколад и редица изкушения, гостите на града ще бъдат посрещнати от един грандиозен светлинен спектакъл, изнесен на фасадата на популярната базилика Свети Стефан.

Разходка с лодка по Дунав

Будапеща
Снимка: http://telekitravel.com/

Какъв по-добър начин да разгледате едновременно всички аспекти на красиво окичените светлини на Будапеща от една разходка с лодка по пленителната река Дунав!

Насладете се на приятното плаване по реката точно по Коледа, защото зимните забележителности на Будапеща са още по-красиви по време на тези незабравими нощни разходки!

Посрещнете Нова година в Будапеща!

нова-година-в-будапеща
Нова година в Будапеща / Снимка: https://www.corinthia.com/en/hotels/budapest/offers/new-years-eve-package

И ако вече сте успели да се потопите в опияняващия коледен дух на столицата, единственото, което ви остава е да се насладите на една неповторима Нова година в Будапеща!

Отдайте се на заслужено празненство в някои от изисканите унгарски ресторанти или си подарете възможността да отпразнувате края на годината на борда на кораб, плаващ по Дунав! Която и опция да изберете, можете да сте сигурни, че престоя ви в града по празниците наистина си заслужава!